Vill du bli personlig tränare? – Så väljer du rätt utbildning

Den stora träningstrenden har gjort att efterfrågan på personliga tränare ökat lavinartat. Detta har ökat antalet PT-utbildningar och det är svårt för den intresserade att välja rätt.

Träningstrenden som drog in över landet för ungefär tio år sedan fortsätter att öka och allt mer människor väljer att ta bättre hand om sin hälsa genom att träna. Detta har genererat i att allt fler personliga tränare behövs, vilket i sin tur genererat i att allt fler PT-utbildningar startat. De flesta är privata och finansieras av studenten själv. Det gäller därför att säkerställa att utbildningen man läser faktiskt gör en till en bra personlig tränare och ger en ett certifikat som säkrar ens jobbmöjligheter i framtiden. Innan man väljer utbildning finns det en hel del saker värda att tänka på.

Välj en utbildning med ett helhetsperspektiv

Det kanske absolut viktigaste när man väljer en PT-utbildning är att välja en utbildning med ett helhetsperspektiv. Det vill säga en utbildning som inte bara undervisar i diverse praktiska övningar och vilka muskler de aktiverar. Välj en utbildning som ger en större bild av yrket, en utbildning som lär en om pedagogik och hantering av människors specifika ändamål med träningen. Se också till att utbildningen har näringslära och livsstilscoaching inbäddat. Genom att lära sig grunderna i näringslära och livsstilscoaching så har man större möjligheter att bli en riktigt bra personlig tränare. En personlig tränare är, nu för tiden, nämligen inte bara någon som hjälper till på gymmet, utan också utanför gymmet, med näringsscheman och vilka beslut som bör tas för att kunden ska må så bra som möjligt. En personlig tränare är idag så mycket mer än vad det en gång varit.

Goda tecken

Självklart är det också viktigt att utbildningen passar ens egna intressen och kan anpassas efter ens egna schema. De flesta PT-utbildningar har idag en ganska hög standard och utbildar just ur ett större helhetsperspektiv. Men man bör ändå se upp för utbildningar som främst finns till för att dra in pengar. Ett gott tecken är om lärarna själva under en längre tid arbetat som personliga tränare. Ett annat gott tecken är om det finns recensioner från tidigare studenter att ta del av på hemsidan. Ett bra första steg att ta är att ge sig ut på internet och börja söka efter utbildningar. Ofta kan man själv snabbt avgöra vilka utbildningar som är bra och vilka som är mindre bra.

26 Mar 2020

 

Sköt om dig! En vardaglig, kärleksfull och omtänksam vardagskommentar som vi har som valspråk här på skötomdig.se! Här kommer du att kunna få information och tips om kost, träning, medicin, hälsovård och kosmetiska frågor med mera – allt som gör att du verkligen kan sköta om din hälsa: Välkommen!