Vad gör en barberare på Kungsholmen?

Vad gör en barberare på Kungsholmen och hur är miljön där? Är det endast skägget som en barberare sköter om eller finns det fler behandlingar? Och används ännu den klassiska rakkniven?

En barberare på Kungsholmen har traditionellt endast män som kunder, men det finns även de som också klipper barn. Till en barberare går man när man vill få sitt skägg och hår ansat eller klippt och det finns en mängd olika behandlingar som man kan välja bland hos barberaren. Beroende på hur lång skäggväxt man har, så kan man välja att ansa, klippa, forma eller vårda skägget med något slags medel som till exempel vax, olja eller något av dagens nya produkter. När man tänker barberare så tänker man ofta på forna tiders behandlingar där man använde raklödder och en rakkniv. Och fortfarande finns det de barberare som kan erbjuda gammaldags rakning med rakkniv, vilket man menar är det sätt som ger den tätaste rakningen och lenaste huden.

frisör salong stol

Rakning eller klippning?

En barberare utför inte enbart rakningar eller skäggvård, utan dit kan man även gå för att få sitt hår tvättat, klippt och vårdat. Att erbjuda både klippning och rakning innebär att man ger ett helkoncept där man skapar ett utseende där skägget och håret matchar, vilket kan vara svårt om man går till två olika ateljéer. När man kommer till en barberare så är det inte bara för att sköta om sitt hår eller skägg utan det är också på många sätt en upplevelse och många mäns sätt att få gå in i en värld av skönhetsvård som är manlig i sitt upplägg.

Vad händer hos en barberare?

Den manliga miljön hos en barberare är så speciell så att det till och med gett upphov för en sångstil som heter barbershop, vilket innebär att en grupp av män sjunger a capella i stämmor. Sångstilen har kanske inspirerats av den helt maskulina miljön och hur flera män talar samtidigt på ett avslappnat vis. För hos en barberare är det många män som känner att de kan slappna av och vara helt sig själva och dessutom samtidigt få bli omhändertagna och fina. Om man någon gång har kikat in hos en barberare så kan man förstå hur detta är något som det till och med har skrivits opera och filmer om för stämningen är mycket annorlunda mot andra platser med skönhetsbehandlingar av olika slag. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.barberarekungsholmen.se/

12 Mar 2020

 

Sköt om dig! En vardaglig, kärleksfull och omtänksam vardagskommentar som vi har som valspråk här på skötomdig.se! Här kommer du att kunna få information och tips om kost, träning, medicin, hälsovård och kosmetiska frågor med mera – allt som gör att du verkligen kan sköta om din hälsa: Välkommen!