Tandläkaren i Solna klargör om kolsyrat vatten är farligt för tänderna

Många har hört att kolsyrat vatten är farligt för tänderna. Kolsyran fräter ner tänderna och försvagar dem. Tandläkare i Solna berättar gärna för sina patienter hur det är med kolsyran.

Att dricka och få i sig vätska är viktigt vet alla, även om man inte är så bra på det hela. Förvisso kanske vuxna dricker både 1, 3 och fem koppar kaffe på jobbet och tycker att vätskeintaget är fulländat. Det bästa är egentligen att behandla kaffe som alkoholhaltig dryck och köra varannan vatten. Då får man i sig bra med vätska eftersom kaffet är vätskedrivande.

Kolsyrat eller smaksatt vatten - tandläkaren förklarar

Att dricka vatten kan vara svårt för en del människor. Ibland går det bara inte att få i sig rent kranvatten. Då kan man smaksätta vattnet med bitar av exempelvis gurka, äpple eller blåbär som får ligga och dra lite i vattnet. Gillar man inte smaksatt vatten kan kolsyrat vatten vara ett bra förslag.

Här kan ofta tandläkare komma in och hötta med stora fingret. Rent generellt förespråkar de vanligt rent vatten för att man ska undvika syraangrepp på tänderna. Vad säger tandläkaren i Solna om kolsyrat vatten? Har man skör emalj bör man vara försiktig med kolsyran. Annars är det ingen större fara med bubblande vatten. Häller man upp vattnet i ett glas försvinner en stor mängd kolsyra snabbt. Saliven i munnen neutraliserar också bubbelvattnet och gör det mildare. Så njut av ditt glas med bubbelvatten och andas ut, tänderna trillar inte ut på en gång.

10 Nov 2021

 

Sköt om dig! En vardaglig, kärleksfull och omtänksam vardagskommentar som vi har som valspråk här på skötomdig.se! Här kommer du att kunna få information och tips om kost, träning, medicin, hälsovård och kosmetiska frågor med mera – allt som gör att du verkligen kan sköta om din hälsa: Välkommen!