Tandhygienist – en bra egenvård i Solna

Man går inte till en tandhygienist för att man har ont. Man går för att man inte ska få ont. Hos en tandhygienist i Solna arbetar man förebyggande för att tänderna ska hålla sig friska och starka.

Det är en självklarhet att man lägger pengar på olika sorters egenvård. Hudkrämer, hårvård och träning är något som de flesta lägget tid och pengar på. Man vill må bra och man vill se fräsch ut.

Att lägga tid och pengar på sin tandhälsa är lika viktigt, kanske till och med viktigare. Om man försummar att ta hand om sina tänder kan man få stora problem och att ta hand om dem är välbehag.

Om man går till en tandhygienist i Solna kan man få hjälp med mycket. Det blir som en hälsokontroll där man kan se att allt är som det ska. Men man får också tandvård.

En tandhygienist arbetar förebyggande så att tänderna håller sig friska

Tandvården består framförallt i att ta bort tandsten och polera bort ojämnheter på tänderna. Tänderna blir vitare och om man har missfärgningar från kaffe eller nikotin så poleras de bort. Behandlingen gör inte ont och man får en ren och fräsch känsla i munnen när det är klart.

Vid besöket gör man också en röntgenundersökning av tänderna där man kan se om det finns några tendenser till problem. Det kan var sprickor som uppstått eller tandköttsfickor som börjat uppträda och som man då kan åtgärda på ett tidigt stadium och det är alltid det bästa.

12 Feb 2022

 

Sköt om dig! En vardaglig, kärleksfull och omtänksam vardagskommentar som vi har som valspråk här på skötomdig.se! Här kommer du att kunna få information och tips om kost, träning, medicin, hälsovård och kosmetiska frågor med mera – allt som gör att du verkligen kan sköta om din hälsa: Välkommen!