Svårt att hitta jobb? Se hit

Man får ha gott om fantasi och tålamod när man söker jobb. Det är också viktigt att inte känna sig nedslagen om man får nej på sin ansökan. Ett bättre jobb väntar dig.

Det finns folk som efterfrågar alla slags tjänster. Inga jobb är dåliga om de är lagliga och inte omoraliska. Det finns en hårfin gräns mellan försäljning och lurendrejeri, men i övrigt är alla jobb berikande. Att passa barn, jobba på lager, vara toalettvakt eller sopa golv är mycket viktiga och värdefulla jobb för den som behöver hjälp med att få dessa arbetsuppgifter utförda. En arbetsgivare uppskattar ofta att en ungdom faktiskt har jobbat, oavsett vilket jobb det är. Det tyder bland annat på att man är social samt att man kan passa tider och göra ett ordentligt jobb. Har du krattat löv eller delat ut reklam är även det alltså en stor merit.

Få hjälp med matchningen

Konsten är, som vid all försäljning, att matcha rätt köpare och säljare. Du säljer din arbetskraft, och någon annan behöver den. Platsannonser är ett sätt att hitta rätt person för samarbete, spontanansökningar och jobbdejter är andra sätt. Arbetsförmedlingar och jobbsajter av olika slag finns på nätet. Där kan man gå in och hitta lediga jobb. Du kan skicka in en beskrivning av dig själv och bifoga CV, och vänta på att lämpliga arbetsgivare nappar på anbudet. Via nätverk och personliga kontakter förmedlas många jobb, så alla vägar bär till Rom, kan man säga. Det finns också särskilda specialister på stöd och matchning, som har som uppgift att hjälpa folk in på arbetsmarknaden. Har du hamnat utanför yrkeslivet och har riktigt svårt att få jobb, kan du behöva stöd från den där speciella matcharen för att komma på banan igen. Den personen har troligen de kontakter som du saknar.

Veteranerna kommer igen

Är man arbetslös är det lätt att känna sig utanför eller som en loser. Det är en felaktig inställning. Likaså ska man inte låta sig slås ner av att vissa grupper diskrimineras. Äldre personer, s.k. veteraner, efterfrågas numera allt mer på arbetsmarknaden. Är man någorlunda pigg vid 70 års ålder, har man många erfarenheter och mycket kunskap i bagaget som en arbetsgivare kan ha nytta av. Äldre personer kan inge förtroende, det ser vi alltmer i exempelvis reklamsammanhang för banker, långivare och elbolag. Folk börjar tröttna på mediernas utseende- och åldersfixering. Alla behövs, både på arbetsplatsen och i samhället.

3 Mar 2020

 

Sköt om dig! En vardaglig, kärleksfull och omtänksam vardagskommentar som vi har som valspråk här på skötomdig.se! Här kommer du att kunna få information och tips om kost, träning, medicin, hälsovård och kosmetiska frågor med mera – allt som gör att du verkligen kan sköta om din hälsa: Välkommen!