Oönskad hårväxt kan tas bort med laser

Hårväxt på andra ställen än man förväntar sig upplevs ofta som besvärande. Med laserbehandling kan hårstråna tas bort permanent.

Laserbehandling som metod för att bort hår har förekommit sedan nittiotalet, och har med tiden utvecklats till en säker och tillförlitlig metod för permanent hårborttagning. Metoden går ut på att med laser värma upp varje hårstrå individuellt i hårsäcken, varpå hårsäcken förstörs och nya hårstrån inte kan skapas.

Eftersom varje hårsäck har en vilande och en aktiv fas, och metoden bara fungerar när hårsäcken är aktiv, så räcker det inte med endast en behandling, utan det krävs normalt 3-4 behandlingar med laser innan man kan få ett tillfredsställande resultat. Metoden fungerar för de allra flesta, men har man väldigt mörkt pigment eller många tatueringar kan det vara svårt att få någon effekt och då kan andra metoder vara effektivare.

Kvinna med mycket långt hår

Håret ska sitta på huvudet

Att ha mycket och tjockt hår ses för det mesta som något positivt i vårt samhälle, och många människor som har mycket hår är stolta över det. Detta förutsätter dock att håret sitter där det ”ska”, det vill säga på huvudet, och för män också i nedre delen av ansiktet. Men sen är det ju så med oss människor att vi även har naturligt hår på andra delar av kroppen, vara vissa ses som mer ”normala” än andra.

För kvinnor har det idag nästan blivit så att allt hår som inte sitter uppe på huvudet ses som ett problem. Hårväxten under armarna och mellan benen är dock i regel för riklig för att kunna tas bort med laser, utan detta hår rakas eller vaxas oftast bort. Den ses också generellt som naturlig även för kvinnor, till skillnad från hårväxt på till exempel överläppen, ryggen eller brösten. Denna sistnämnda typ av hårväxt brukar benämnas generande hårväxt.

När hårväxten blir ett bekymmer

Att ha hår där man inte vill ha det kan kännas pinsamt och leda till att man skäms för att visa sig bland andra människor. Vi är dock alla olika, och medan vissa isolerar sig så struntar andra i det. Vad som anses som generande och oönskad hårväxt är alltså individuellt, och kan inte bestämmas av någon annan än en själv. Den som lider av oönskad hårväxt kan drabbas av depression och få svårt att leva ett normalt liv, inleda relationer och så vidare. Självklart ska man då göra någonting åt situationen innan det går för långt.

Ta hjälp med laserbehandling i Stockholm

Det går att bli av med oönskad hårväxt permanent genom laserbehandling. Har du hår på ställen där du inte vill ha det ska du kontakta en klinik i Stockholm som erbjuder hårborttagning med laser. Det är viktigt att kliniken du besöker är seriös, och ett bra sätt att ta reda på huruvida de är det är att kolla med dem om deras personal är certifierade av Estetiska Skönhetsrådet.

Det är även bra om det finns en läkare på kliniken som kan överse verksamheten, vilket det gör på de bästa skönhetsklinikerna i Stockholm. Går du till en sådan salong kan du räkna med att du får en säker och effektiv behandling.

23 Nov 2019

 

Sköt om dig! En vardaglig, kärleksfull och omtänksam vardagskommentar som vi har som valspråk här på skötomdig.se! Här kommer du att kunna få information och tips om kost, träning, medicin, hälsovård och kosmetiska frågor med mera – allt som gör att du verkligen kan sköta om din hälsa: Välkommen!