När du tröttnat på rynkorna

Har du också tröttnat på rynkorna som börjar göra sig påmind när man ser sig själv i spegeln? Ibland, rynkar man helt omedvetet på pannan, eller mellan ögonen, eller så drar man ner mungiporna utan att man egentligen vill det. När man är liten, är huden spänstig och ung och fräsch. När man gör en rynka i ansiktet så återställer sig huden på en gång och återgår till hur den såg ut innan. Men när man blir äldre, förlorar huden sin spänstighet och förmåga att återställas till vad den var innan man rynkade på pannan. Det är de rynkorna som man vill få bort.

Förut fanns det bara ett sätt att ta bort sådana rynkor. Och det var med plastikkirurgi. Man lade sig under en duktig kirurgs händer på ett operationsbord. Man sövdes och sedan skar kirurgen bort de delar i ansiktet som man inte gillade. Sedan vaknade man med bandage kring hela ansiktet och man fick vänta i flera veckor innan man kunde avlägsna bandaget.

Nya metoder ger ansiktslyft utan kirurgi

Numera behöver man inte alls lägga sig på någon operationsbord alls. Det finns skönhetssalonger som ger Filler, Botox och V Soft Lift, istället för operationer. Så här fungerar de.

Filler

Filler kanske de flesta känner till. I synnerhet om man har rört sig i vimlet kring Stureplan i Stockholm. Många unga tjejer har mycket fylligare läppar än vad de senast har haft. Det beror på att de troligen har injicerat sina läppar med Filler. Det innehåller kroppseget ämne som till exempel Hyaluronsyra. Det gör att läpparna ser tjockare ut, och det är helt ofarligt. Här är det mycekt viktigt som ung människa att kontrollera den skönhetssalong som man vill gå till. Säger de att det har kommit ett nytt ämne som är billigare, måste man kontrollera dem extra noga. Och låter det för bra för att vara sant – så är det så! Undvik onödig smärta och betala hellre mer för säker injicering av riktiga ämnen om man önskar fylligare läppar. Man kan även använda Filler för att jämna ut rynkor i panna, kinder och haka.

Botox

Botox brukar man använda just när man vill avlägsna rynkor i ansiktet. Det innehåller små mängder av ett nervgift som heter Botulinum neurotoxin Typ A. När ett ämne "Toxin" innebär det på "medicinska" att det innehåller ett gift. Detta nervgift i små doser gör så att nerven inte reagerar när man rör på ansiktet. Och om inte nerven rör på sig, så uppstår ingen rynka. Nackdelen med denna metod är att ansiktet inte rör sig, ansiktet förlorar sin förmåga att skifta i uttryck. Man blir stel i hela ansiktet. Till sist kan man inte le, inte skratta, inte gråta och så vidare. Och så vill man ju inte riktigt ha det, eller hur?

V Soft Lift

Med V Soft Lift lägger man trådar av kroppseget material, precis som med Filler. Det är då Hyalurosyra, med små, små hullingar. Man lägger den ena hullingen på det ena stället och sedan fäster den andra tråden på ett annat ställe i ansiktet. På så sätt kan man forma ansiktet precis som man önskar. Med tiden upptar ansiktet trådarna, och man behöver ofta göra om behandlingen. Men även om man gör en plastikoperation, kan huden återgå till sitt tidigare utseende. Och en plastikoperation kostar så mycker mer än en V Soft Lift. Här kan du läsa mer om ansiktslyft utan kirurgi: https://www.ansiktslyftutankirurgi.se.

30 Dec 2019

 

Sköt om dig! En vardaglig, kärleksfull och omtänksam vardagskommentar som vi har som valspråk här på skötomdig.se! Här kommer du att kunna få information och tips om kost, träning, medicin, hälsovård och kosmetiska frågor med mera – allt som gör att du verkligen kan sköta om din hälsa: Välkommen!