Jobba som sjuksköterska med variation

Hur mycket man än älskar sitt jobb så kan det bli lite slentrianmässig. Luften går liksom ur och man har svårt att hitta glädjen som man tidigare haft. Då kanske det är dags för lite förändring.

Är man äventyrslysten och gillar nya utmaningar då är det bara att kasta sig utför. Det handlar om att arbeta för ett rekryteringsföretag. Där blir man inbokad av vårdinrättningar både i Sverigen och i Norge. Man arbetar under en kortare eller längre period på samma plats för att sedan flyttas vidare till någon vårdinstans som även de behöver en hyrsjuksköterska. Visst låter det kul! Det gäller verkligen att vara en “people person” som har lätt för att komma in i nya grupper och som inte är rädd att visa framfötterna. Idag är det brist på kompetent personal så har man det som behövs och tycker det är kul att byta miljö med jämna mellanrum både när det gäller arbetsplats och ort, så varför inte? Vart man vill jobba och när bestämmer man själv.

Hur fungerar det?

Bemanningsföretagen arbetar inte alla likadant, men i stora drag. Först får man berätta lite om vem man är och vilken typ av jobb det är man helt gör, Givetvis vill företagen veta vad man har för utbildning och erfarenhet. Men även hur man är som person är viktigt. Sedan är det bara att vänta på sitt första uppdrag som kan vara kortare eller längre. Lönen får man från bemanningsbolaget, och den är normalt högre än när man har en “vanlig sjukskötersketjänst”. En annan fördel som man ibland ser är att man kan välja om man vill vara timanställd eller om man vill göra jobben som inhyrd egenföretagare. Man diskuterar helt enkelt fram den bästa lösningen innan man bestämmer sig.

Om man vill arbeta på ett annat sätt

Flera företag som arbetar med uthyrning av personal har lite olika tjänster. Det kan innebära det som står här ovan men det kan även vara att man jobbar på bemanning eller som konsult. Hör med företaget vilka försäkringar som ingår i anställningen samt hur det fungerar med bostad om du väljer att åka runt i landet, men även i Norge för att arbeta på olika sjukhus. Hyrsjuksköterska är alltså en arbetstitel med så många möjligheter till nya utmaningar och flera inkomster. Med fler arbetsplatser kommer även nya arbetskamrater som kanske så småningom blir vänner för livet.

6 Aug 2020

 

Sköt om dig! En vardaglig, kärleksfull och omtänksam vardagskommentar som vi har som valspråk här på skötomdig.se! Här kommer du att kunna få information och tips om kost, träning, medicin, hälsovård och kosmetiska frågor med mera – allt som gör att du verkligen kan sköta om din hälsa: Välkommen!