Gå en utbildning och lär dig allt om Botox

Har du själv provat att få Botox injicerat mot dina rynkor vet du vilken skillnad det gör för utseendet. Vill du själv arbeta med att injicera på andra bör du ha en passande utbildning för det.

Det finns en stor marknad för att arbeta med skönhet, och det öppnas många nya salonger i Stockholm som fixar hår, naglar och slätar ut rynkor. Ska man satsa på att jobba med fillers och Botox professionellt bör man ha en ordentlig utbildning i botten och vara certifierad. Det finns många oseriösa aktörer, men kunskap är makt även i skönhetsbranschen.

Bli certifierad inom yrket

Att satsa rejält på att kunna sitt jobb är aldrig fel. Är man certifierad för att injicera Botox kan kunderna känna sig trygga med att få en professionell behandling. De kommer till dig för att de vill ha fylligare läppar, få bort arga rynkan mellan ögonbrynen eller för att jämna ut små fina rynkor i ansiktet. Men det är viktigt att den som utför behandlingen verkligen kan sitt jobb, så att resultatet blir bra så att kunden inte råkar ut för några otrevliga misslyckanden.

Det som injiceras är hyaluronsyra, och det har blivit mycket populärt som skönhetsmedel. Det är en bra metod för dem som inte vill plastikoperera sig. Förr var det mest skådespelare inom filmen som använde sig av botox, men nu har metoden blivit vanlig bland folk i allmänhet. Alla som vill bättra på sitt utseende kan välja fillers vid små rynkor eller botox för fylligare läppar, principen är densamma. Det är modernt att ta hand om sig själv och tänka på hur man ser ut.

Krav från Socialstyrelsen

När vårdcentralerna fick in allt fler fall av misslyckade skönhetsbehandlingar, bildade läkarna Estetiska Injektionsrådet. Socialstyrelsen har nu bestämt att från år 2020 ska alla som injicerar botox vara utbildade. Det ger pondus åt branschen, som annars lätt kan få dåligt rykte, och det innebär en trygghet för kunderna.

Har du en medicinsk grundutbildning och är sjuksköterska, läkare eller tandläkare, kan du anmäla dig till en botox-utbildning som ger certifikat. Du får läsa teori grundligt och sedan praktisera dina kunskaper på modell. Utbildningen är seriös och leds av läkare. Du har alla chanser till att kunna starta en framgångsrik firma när du uppfyller Socialstyrelsens krav. Allt eftersom oseriösa aktörer rensas bort från marknaden, kan dina affärer blomstra. Det finns stor efterfrågan på skönhetsbehandlingar med botox i Stockholm.

28 Sep 2020

 

Sköt om dig! En vardaglig, kärleksfull och omtänksam vardagskommentar som vi har som valspråk här på skötomdig.se! Här kommer du att kunna få information och tips om kost, träning, medicin, hälsovård och kosmetiska frågor med mera – allt som gör att du verkligen kan sköta om din hälsa: Välkommen!