Får man sminka sig efter fillers?

Får man sminka sig efter fillers, kan man träna som vanligt, kan man återgå till jobbet eller måste man sjukskriva sig under en viss tid? Fillers har blivit en rakt igenom populär behandling, men det är också en behandling som ställer några frågor. Vi försöker att ge dig svaren!

Fillers har blivit ett populärt sätt att bromsa upp åldrandet. Genom att injicera ämnet Botulinumtoxin så blockerar man signalen som skickas mellan nerv och muskel (eller nerv och svettkörtel - samma ämne används vid behandlingar av extrem svettning). Det visar sig konkret i att huden slätas ut och att man även kan addera mer fyllighet till vissa valda områden där läpparna är allra vanligast.

Fillers stoppar inte ett åldrande. Så fort du slutar med behandlingen så kommer kroppen att fortsätta sitt åldrande från där den, så att säga, befann sig innan den första injektionen. Då en behandling sitter i mellan 3-5 månader så krävs det således regelbundna och frekventa behandlingar om man vill slippa rynkor och låta huden i ansiktet behålla spänsten.

Vi ska även tillägga att fillers med Botulinumtoxin först användes för att lindra spasmer i ansiktet hos de som drabbats av den åkomman. Man såg att ämnet fungerade och fyllde sitt syfte, men man såg även att huden hos patienterna slätades ut. Därifrån var steget till skönhetsindustrin inte speciellt långt och det är också där vi befinner oss idag. Fillers är stort redan nu, men det är troligen något som kommer att växa sig än större. Inte minst om man tänker på de ringa konsekvenserna som en behandling för med sig.

Sminkartiklar

Fillers - en riskfri behandling

Jämför man fillers med andra behandlingar inom skönhetsindustrin så är det att anse som en riskfri behandling. Du kan återgå till arbetet direkt och det enda som kommer att märkas är lite svullnad kring det behandlade området. Behandlingen passar de flesta, men man brukar avråda gravida och personer som lider av neurologiska sjukdomar från att injicera fillers. I övrigt så kan vem som helst som vill se lite yngre och fräschare ut med fördel välja en behandling med fillers.

Vi ska dock tillägga att en behandling alltid ska utföras på seriösa kliniker. Som det är idag så kan nästan vilken skönhetssalong som helst erbjuda behandlingen och där kan hygienen komma att hamna i centrum. I och med att nålar används så måste också hygienen tas extremt seriöst och det är, tyvärr, inte fallet överallt. Således: välj alltid en seriös och välrenommerad klinik.

Undvik smink, träning och värme efter behandling

I och med att man blir svullen efter injektionen så kan det uppkomma infektioner. Det gör att man som patient ska undvika hetta- och värme samt att man ska låta bli att träna under det första dygnet. Man ska även undvika att sminka sig - heltäckande - och använda läppstift om injektionen i fråga har skett vid just läpparna. Kan man hålla sig från detta så är fillers en perfekt metod att bromsa upp det åldrande vi alla drabbas av.

Här hittar du mer information om fillers: Fillers Stockholm.

Är fillers det bästa alternativet?

Fillers är definitivt ett av de bästa alternativet som finns för att mildra ett åldrande - eller för att, helt enkelt, fylla ut områden i ansiktet som man inte är helt kompatibel med. Det man bör veta är att det idag finns ungefär 200 typer av fillers på marknaden och att långt ifrån samtliga av dessa är testade. Därtill ska man även vara medveten om att det finns få regleringar kring vilka som får erbjuda - och utföra - en behandling. Det kan räcka med en endagars-utbildning för att erhålla ett certifikat. Det räcker inte på långa vägar - den kunskapen är basal och sätter sig inte på djupet.

Gällande fillers så finns det primärt tre stycken leverantörer som sticker ut till det bättre: Juvederm, Stylage och Teosyal är erkänt bra och ger bättre produkter. Den gemensamma nämnaren dem emellan är att de är lite dyrare, men här betalar man också för kvalitet. En sak att tänka på gällande utföraren av behandlingen med fillers är att man ser till att konsultera innan.

Ska du exempelvis fylla dina läppar så är det sista du vill ha som resultat ankläppar. Sådana får man om man väljer en behandlare som maximerar i syfte att tjäna pengar - det vill säga att man pressar in för mycket under för kort tid. Delar man istället upp behandlingen med vila mellan så blir resultatet bättre och ser mer naturligt ut.

En avslutande sak som gäller för allt typ av estetisk behandling: är det ditt utseende som skapar missnöje eller sitter det en djupare problematik? I många fall så söker sig privatpersoner till olika behandlingar fastän man egentligen kanske har problem som bottnar mer i det mentala.

Fillers är förvisso en relativt ofarlig metod som har en övergående effekt, men man måste ändå klargöra att behandlingen sker av rätt syfte. Tyvärr så ser man att många väljer att, så att säga, lägga sig under kniven då man kanske egentligen borde lägga sig i en divan hos psykologen. En seriös behandlare ser detta i samband med den initiala konsultationen som alltid bör äga rum.

Uppdaterad 2020-06-12

30 Sep 2019

 

Sköt om dig! En vardaglig, kärleksfull och omtänksam vardagskommentar som vi har som valspråk här på skötomdig.se! Här kommer du att kunna få information och tips om kost, träning, medicin, hälsovård och kosmetiska frågor med mera – allt som gör att du verkligen kan sköta om din hälsa: Välkommen!