Akuttandläkare för dig som bor i Stockholm

Bor du i Stockholm och är i behov av en akuttandläkare? Då är det viktigt att veta hur du snabbt får tag i en. Det är också viktigt att veta när du bör ta kontakt, för att slippa problem i framtiden.

När ska du söka upp en akuttandläkare i Stockholm? Det är en fråga som många inte kan svara på, eftersom det kan vara svårt att själv bedöma vad som är akut eller ej. Troligen söker du upp en akuttandläkare om du har fruktansvärt ont och inget hjälper, vilket är mycket klokt.

Du söker säkert även upp en akuttandläkare om du blöder ymnigt ur tänder eller tandkött. Men det finns andra fall där patienter i regel inte söker akut hjälp, vilket kan skapa större bekymmer framöver.

När och hur du bör söka upp en akuttandläkare

Förutom de mer uppenbara tillfällena, kan det även vara klokt att söka upp en akuttandläkare om du har bitit eller slagit av en del av en tand, så att den har blivit vass. Den vassa kanten kan nämligen skapa skador på din tunga eller ditt tandkött, om du inte åtgärdar det akut. Detsamma gäller om du har en spricka i en tand som är märkbar. Om tanden spricker helt kan det innebära stor smärta. Sprickan kan även medföra att det på sikt blir en inflammation i tandköttet eller i käkbenet. När behov uppstår hittar du en akuttandläkare att kontakta genom att göra en enkel internetsökning efter akuttandläkare på din hemort.

12 Jul 2021

 

Sköt om dig! En vardaglig, kärleksfull och omtänksam vardagskommentar som vi har som valspråk här på skötomdig.se! Här kommer du att kunna få information och tips om kost, träning, medicin, hälsovård och kosmetiska frågor med mera – allt som gör att du verkligen kan sköta om din hälsa: Välkommen!